Jeftiniji automobili za službenike

Bez autora
Sep 29 2010

Kompanija Inteza lizing će od 1. oktobra za zaposlene u državnoj administraciji smanjiti kamatne stope na lizing u dinarima. To će biti urađeno kako bi dodatno olakšali zadovoljenje finansijskih potreba klijenata u nestabilnim uslovima izazvanim ekonomskom krizom, navodi kompanija.Zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama će nakon 1. oktobra moći će da kupe novo ili polovno vozilo sa maksimalnim rokom otplate do pet godina, kamatom od 1M belibor plus 1,75 odsto. To trenutno iznosi 11,99 odsto, dok su troškovi obrade zahteva 0,8 procenata.

Jeftiniji automobili za službenikeKompanija Inteza lizing će od 1. oktobra za zaposlene u državnoj administraciji smanjiti kamatne stope na lizing u dinarima.

To će biti urađeno kako bi dodatno olakšali zadovoljenje finansijskih potreba klijenata u nestabilnim uslovima izazvanim ekonomskom krizom, navodi kompanija.

Zaposleni u javnim preduzećima i ustanovama će nakon 1. oktobra moći će da kupe novo ili polovno vozilo sa maksimalnim rokom otplate do pet godina, kamatom od 1M belibor plus 1,75 odsto.

To trenutno iznosi 11,99 odsto, dok su troškovi obrade zahteva 0,8 procenata.

Ističe se da je Inteza lizing krajem 2009. godine odlučila na uvođenje lizinga u dinarima i na taj način omogućila klijentima da izbegnu rizike vezane za promenu kursa dinara.

Primera radi, dinar je od 2008. godine do sredine 2010. oslabio za oko 30 odsto prema evru, dok je u prvih devet meseci 2010. godine vrednost domaće valute oslabila za 10 odsto, navodi se u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik